понеділок, 13 квітня 2020 р.

Праця в природі

Праця в житті кожної людини має визначальне значення, долучати дитину до праці необхідно в дошкільному віці. Виховувати позитивне ставлення до трудових обов’язків, розвивати відповідні вміння і навички у дошкільнят можна в ході організаційної праці в процесі прогулянки.


Різноманітний праця в природі доставляє дітям багато радості і сприяє всебічному розвитку. Він розширює кругозір дітей, сприяє розвитку у дітей спостережливості і допитливості, викликає інтерес до об’єктів природи, до праці людини, повагу до людей праці. У процесі праці формуються практичні навички догляду за рослинами і тваринами, що живуть на ділянці, розвиваються інтелектуальні вміння: планувати роботу, підбирати матеріали та інструменти, намічати послідовність операцій, розподіляти за часом між учасниками праці, оцінювати результати.
Праця в природі створює сприятливі умови для розвитку фізичного розвитку дітей, оскільки в більшості випадків він проходить на повітрі, різноманітний за своїм характером, а це сприяє розвитку руху, зміцненню нервової системи. У праці задовольняються естетичні потреби дітей. Посильна і цікава робота приносить їм радість, а це — основа для виховання в подальшому бажання трудитися, стійкого інтересу до праці.












Немає коментарів:

Дописати коментар